VRIJE TRAP GOODWIN ZORGT VOOR PUNT IN DERBY

zaterdag 21 oktober 2017 - 21:39

Sparta Rotterdam heeft in de derby met Excelsior een laat punt gepakt. Vroeg in de tweede helft kwamen de Kralingers op voorsprong, maar een goal van Craig Goodwin bezorgde Sparta in de slotfase alsnog een meer dan verdiend punt.
 
De eerste kans kwam op naam van Sander Fischer, maar de Sparta-verdediger zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden. Eenzelfde lot kreeg een poging van Robert Mühren vlak voor rust, door een goede redding van doelman Ögmundur Kristinsson. Mike van Duinen en Kevin Vermeulen waren namens de thuisploeg kansrijk.
 
De openingsgoal zou echter pas na rust vallen, toen een schot van Excelsior-verdediger Milan Massop doeltreffend van richting veranderd werd. Mühren kon bijna voor de onmiddellijke gelijkmaker tekenen, de Spartaan zag zijn poging echter net voorlangs gaan. De ploeg van Alex Pastoor bleef actief zoeken naar de gelijkmaker, die in de slotfase terecht viel: Goodwin schoot een vrije trap binnen. In de blessuretijd had Sparta nog recht op een overwinning. De ongelukkig fluitende Siemen Mulder zag geen strafschop voor de gasten uit Rotterdam-West waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan. 


Goodwin met de gelijkmaker (Foto: Carla Vos)

Back to Top