SPARTA VERLIEST MET MINIMAAL VERSCHIL VAN KOPLOPER

zondag 3 december 2017 - 16:24

Sparta Rotterdam keert met lege handen terug uit Eindhoven. Vlak na rust opende Luuk de Jong de score namens PSV, dat hiermee haar koppositie verstevigde. 
 
In de beginfase was PSV de betere ploeg en had Sparta moeite met de druk van de koploper. Steven Bergwijn en Jorrit Hendrix waren dicht bij de openingstreffer en Frederik Holst moest ternauwernood voorkomen dat Jurgen Locadia bij de tweede paal de 1-0 in kon glijden. Met een verraderlijke afstandspoging van Sherel Floranus liet Sparta voor het eerst van zich horen, waarna Sparta meer grip op de wedstrijd kreeg. Via Nick Proschwitz kreeg het nog een grote kans, die door Jeroen Zoet onschadelijk werd gemaakt.
 
In de rust viel De Jong in bij PSV en de aanvaller brak enkele minuten na het begin van de tweede helft de ban namens de thuisploeg, toen hij een voorzet buiten bereik van Roy Kortsmit afrondde. Kortsmit zou zijn ploeg wel enkele malen op de been houden, uit kopkansen van Gaston Pereiro en Marco van Ginkel. Diezelfde van Ginkel zag ook nog een schot van randje zestien op de lat verdwijnen. Grote kansen voor Sparta bleven in de tweede helft uit, waardoor er met 1-0 verloren werd in Eindhoven.Foto: Pro Shots
 

Back to Top