NADERE TOELICHTING UITBREIDINGSPLANNEN SPARTA STADION

donderdag 7 december 2017 - 14:00

Vanmorgen stond in het Algemeen Dagblad een artikel over de uitbreidingsplannen van het stadion van Sparta Rotterdam. De club kan bevestigen dat deze plannen concreet zijn, echter het tijdspad waarover gesproken wordt is nog niet duidelijk.

De club is kort na de promotie naar de Eredivisie gestart met de eerste fase van het plan. In eerste instantie zijn er diverse onderzoeken gedaan, waaronder een potentieel-analyse. Uit de potentieel-analyse is gebleken dat de conclusies die Sparta Rotterdam had getrokken grotendeels overeenkomen met de visie van de analyse. Dit zijn met name de uitbreiding van het aantal zakelijke plaatsen, waaronder extra businessloges (skyboxen), het fors uitbreiden van het aantal beschikbare vierkante meters voor de ontvangst van bezoekers (hospitalityruimte), het uitbreiden van het aantal publieksplaatsen met daaraan gekoppeld het sterk verbeteren en uitbreiden van de faciliteiten voor supporters.

In de afgelopen periode hebben bestuur en directie de vervolgstap genomen door de externe rapporten, documenten en visuals te delen met de Gemeente Rotterdam. Beide partijen trekken inmiddels samen met elkaar op om binnenkort vorm te geven aan de doelstelling en om een tijdspad vast te stellen.

Back to Top