SPARTA IN SLOTFASE ONDERUIT BIJ HERACLES

donderdag 14 december 2017 - 20:35

De uitwedstrijd tegen Heracles Almelo heeft Sparta Rotterdam geen punten opgeleverd. Halverwege was het 1-0 voor de thuisploeg, maar na rust kwam Sparta goed uit de kleedkamer en kantelden de verhoudingen. Twee goals van Nick Proschwitz deden treffers van Dries Wuytens en Reuven Niemeijer teniet.
 
Waar de eerste kans via Robert Mühren voor Sparta was, kwam Heracles al vroeg op voorsprong, via het hoofd van Wuytens. Vincent Vermeij was, eveneens met het hoofd, tweemaal gevaarlijk namens de Almeloërs, maar beide pogingen leverden geen treffer op. Frederik Holst kon tevens voorkomen dat hij de bal in het lege doel kon tikken, nadat Roy Kortsmit al gepasseerd was. Sparta zette hier een aantal grote kansen tegenover, met een hoofdrol voor Mühren, maar Bram Castro bleek steevast lastig te kloppen.
 
Na rust duurde het echter niet lang voordat dit het geval was. Binnen een minuut bracht Proschwitz de stand in evenwicht, na goed voorbereidend werk van Craig Goodwin en Sherel Floranus. Het bleek het begin van een sterke Spartaanse fase, dat met het inbrengen van Loris Brogno fantastisch uit de startblokken kwam. De Belg zelf was tweemaal heel dichtbij, maar stuitte beide keren op zijn landgenoot, een lot dat ook voor de inzet van Goodwin weggelegd was. 
 
Een aantrekkelijke tweede helft ontwikkelde zich vervolgens, waarin de meeste mogelijkheden van Sparta kwamen, maar ook de thuisploeg op momenten dichtbij was. Niemeijer bezorgde Heracles uiteindelijk de 2-1, maar voor het aan deze voorsprong gewend was tekende Proschwitz voor zijn tweede van de avond. Sparta zocht vervolgens naar de winnende en was hier via Brogno erg dichtbij, de lat bracht redding namens de thuisploeg.
 
In de voorlaatste minuut trok Heracles alsnog aan het langste eind, Vincent Vermeij maakte de 3-2 voor de Almeloërs. De Rotterdammers keren hierdoor met lege handen terug naar Rotterdam. Zondag wacht de stadsderby tegen Feyenoord op Het Kasteel.Foto: Carla Vos

Back to Top