SPARTA ONDERUIT IN CARS JEANS STADION (1-0)

zaterdag 23 september 2017 - 22:43

De eerste grote kans kwam op naam van Ragnar Ache, maar de Sparta-spits kreeg zijn voet niet goed tegen een voorzet van Robert Mühren. Dit probleem herhaalde zich toen Robert Zwinkels een knal van de sterk spelende Kenneth Dougall wegbokste. Tussendoor was Aches collega van de tegenpartij, Bjorn Johnsen, namens de thuisploeg dicht bij de openingsgoal.
 
Vlak na rust kon zijn ploeggenoot Nasser El Khayati wel voor deze 1-0 tekenen, vlak nadat Mühren hier namens Sparta heel dichtbij was. Gesteund door de voorsprong zocht ADO de aanval, wat Roy Kortsmit de gelegenheid bood zich te onderscheiden. De keeper werd enkele malen behoorlijk op de proef gesteld, maar met enkele fantastische reddingen hield hij zijn ploeg in de wedstrijd. Via Ryan Sanusi kwam het zelfs bijna op gelijke hoogte, de Belg zag zijn schot echter door een verdediger tot hoekschop verwerkt worden. 
 
Na deze kans zou Sparta zich wel hervinden en via onder meer de ingevallen Loris Brogno en Sherel Floranus maar net missen. Sparta probeerde met aanvallende wissels nog tot een goal te komen, dit mocht echter niet baten. Vlak voor tijd maakte ADO ook nog de 2-0 nadat Kortsmit mee naar voren ging bij een corner, dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd waardoor Sparta met 1-0 verliest in Den Haag.

Back to Top