Home » Sparta wint in eigen huis van N.E.C.

Sparta wint in eigen huis van N.E.C.

24 maart 2019 - 17:35

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis gewonnen van N.E.C. Vlak voor rust zette Ragnar Ache Sparta op voorsprong, wat genoeg bleek om de punten op Het Kasteel te houden.

De thuisploeg, waar Lars Veldwijk, Abdou Harroui, Gregor Breinburg, Deroy Duarte en Youssef El Kachati ontbraken vanwege interlandverplichtingen, kwam uitstekend uit de startblokken. De interlandverplichtingen van hun teamgenoten, betekenden dat Royston Drenthe en Edouard Duplan in de basis stonden. De laatste van die twee was snel tweemaal gevaarlijk, maar zijn eerste poging werd geblokt en de tweede ging over. Ache, die net als vorige week aan de aftrap stond, raakte de paal in de beginfase.

De sterk beginnende Fankaty Dabo moest zich laten vervangen, nadat hij een blessure overhield aan een overtreding van Randy Wolters. Diezelfde Wolters was verantwoordelijk voor het eerste gevaar van de bezoekers, maar zijn inzet kon Roy Kortsmit niet verontrusten. Het sterke overwicht dat Sparta in de eerste tien minuten had verminderde, maar het bleef de betere ploeg en de voorsprong was verdiend te noemen. Die voorsprong kwam vijf minuten voor rust op het scorebord, toen Ragnar Ache binnenkopte na goed voorbereidend werk van Drenthe. Met een uitstekende redding kon Mattijs Bradnderhorst vlak voor het rustsignaal voorkomen dat Duplan met het hoofd voor de 2-0 tekende.

Die tweede treffer viel vlak na rust alsnog bijna, toen een afstandsknal van Laros Duarte op de lat uiteen spatte. N.E.C. speelde in de tweede helft beter dan het voor rust deed, maar Bart Vriends kon voorkomen dat Tom Overtoom de grootste Nijmeegse kans benutte. Na een uur kwam Halil Dervisoglu in de ploeg, die gisteravond bij de selectie van Jong Turkije zat en vanochtend vroeg terugvloog om deel van de wedstrijdselectie uit te kunnen maken. Mohamed Rayhi was vlak voor tijd nog dichtbij na een steekpass van Dirk Abels, maar schoot net over het N.E.C.-doel. In de blessuretijd kwamen de bezoekers nog dichtbij, maar de paal en Kortsmit redden Sparta.