Home » Ajax in oefenduel te sterk voor Sparta

Ajax in oefenduel te sterk voor Sparta

10 november 2021 - 15:01

Sparta Rotterdam heeft een oefennederlaag opgelopen tegen Ajax. Op De Toekomst was het bij rust al 2-0, de wedstrijd eindigde in 3-0.

Deze week is het interlandperiode, dus een aantal spelers is afwezig. Zo is Osman naar Syrië, Okoye naar Nigeria, Pinto en Jans naar Luxemburg en Emegha op pad met Nederland O19. Van Leer neemt hierom de positie van Okoye in en staat onder de lat. Rechtsachter maakt Dylan van Wageningen zijn officieuze debuut, Beugelsdijk en Heylen vormen het centrum, Meijers speelt vanaf de linkerkant. Het middenveld bestaat uit Abels, Mijnans, Van Crooij en Goudmijn. Voorin spelen Thy en Engels.

Het eerste doelpunt valt vroeg in de wedstrijd. In de zesde minuut scoort de Braziliaan Giovanni Manson Ribeiro en zet hij de Amsterdammers op voorsprong. Na ruim een halfuur is Sparta een aantal maal gevaarlijk, onder meer via hoekschoppen van Kenzo Goudmijn, maar slaagt niemand erin de trekker over te halen en het Ajax-doel onder vuur te nemen. Namens Ajax zijn het vooral Labyad en Neres die voor gevaar zorgen en in de veertigste minuut kopt Schuurs, vanuit een hoekschop van Neres, de 2-0 binnen.

In de rust worden Bart Vriends en Bryan Smeets ingebracht voor Tom Beugelsdijk en Lennart Thy. Sparta begint de tweede helft aanvallend en is meerdere keren gevaarlijk op de zestien meter van Ajax, de beste poging komt van Van Wageningen, die net over het doel schiet. Een aansluitingstreffer hangt in de lucht in deze fase. Na een uur spelen wisselen Mijnans en Abels met Achraf Madi en Patrick Brouwer. Laatstgenoemde is meteen heel erg dicht bij de 2-1, als zijn afstandsschot met moeite gered wordt door Ajax-doelman Raatsie.

Als Sparta de mogelijkheden op een goal laat liggen, beslist Ajax het een kwartier voor tijd. Als Brouwer in het Amsterdamse strafschopgebied van de bal wordt gelopen, is de thuisploeg trefzeker in de counter, waar Van Axel Dongen de bal het laatste zetje geeft. Hierna is de wedstrijd gespeeld, wel kan Sparta via Meijers nog bijna iets terugdoen, maar Raatsie tikt zijn vrije trap uit de bovenhoek.

Van Wageningen, Heylen en Meijers maken het laatste kwartier nog plaats voor Van Mullem, Drakpe en Overman. Danilo krijgt twee grote kansen om de stand nog verder op te laten lopen, maar vindt beide keren Van Leer op zijn weg, die met goede reddingen erger voorkomt.

Van Leer, Van Wageningen (Drakpe ’76), Beugelsdijk (Vriends ’45), Heylen (Van Mullem ’76), Meijers (Overman ’76), Abels (Brouwer ‘ 60), Mijnans (Madi ’60), Van Crooij, Thy (Smeets ’45), Goudmijn, Engels.