Home » Algemeen vrouwenvoetbal

Algemeen vrouwenvoetbal

Over Sparta vrouwenvoetbal
Sparta Rotterdam draagt het vrouwenvoetbal een warm hart toe. Mede daardoor is het vrouwenteam Sparta/JVOZ VR1 ontstaan. Een ambitieuze groep speelsters met een voetbaldroom. Sparta Rotterdam wil talentvolle speelsters een opleiding bieden waarbij ze hun voetbaldroom kunnen nastreven, om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Het vrouwenelftal is ontstaan vanuit een van de opleidingspartners van Sparta Rotterdam, Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ). De club waar ook Rick van Drongelen vandaan komt. Vanuit deze samenwerking is Sparta/JVOZ Vrouwen twee jaar geleden, door bepaling van de KNVB, gestart in de 3e klasse zaterdag van het amateurvoetbal.

De doelstelling per seizoen is helder; promoveren middels een kampioenschap of deelname aan de nacompetitie. In de 3e klasse vierde het team haar eerste kampioenschap. Ook afgelopen seizoen lukte het als debutant in de 2e klasse om het kampioenschap binnen te slepen. In het huidige seizoen 2019/2020 wacht zodoende een nieuwe uitdaging in de 1e klasse.

Niet alleen debuteert Sparta/JVOZ in de 1e klasse. Ook zal het team vanaf seizoen 2019/2020 volledig trainen en spelen vanuit Rotterdam. Dat wil zeggen dat thuiswedstrijden en trainingen op het Jeugdcomplex of op Het Kasteel zijn. Hiermee biedt Sparta Rotterdam niet alleen de mogelijkheid om intensiever met de opleidingspartners in de regio samen te werken, maar wil het tevens werken aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen Sparta Rotterdam. Na seizoen 2019/2020 zal de naam Sparta/JVOZ veranderen in Sparta Rotterdam.

Sparta Vrouwenvoetbal is te volgen via Twitter, Facebook en Instagram @SpartaJVOZ

SELECTIE TRAINING
Op woensdag 20 november organiseert Sparta/JVOZ een selectietraining voor voetbalsters met ambitie, die het uiterste uit hun carrière willen halen. Heb jij talent, ben je geboren tussen 1994 en 2005 én wil jij samen met Sparta Rotterdam de volgende stap maken? Vul dan het formulier in om deel te nemen aan de selectietraining en wie weet, maak jij volgend seizoen deel uit van Sparta Vrouwenvoetbal. Aanmelden? Klik hier