Home ยป Vrouwenvoetbal Sparta Rotterdam

Vrouwenvoetbal Sparta Rotterdam

Over Sparta vrouwenvoetbal
Sparta Rotterdam draagt het vrouwenvoetbal een warm hart toe. Mede daardoor is het vrouwenteam Sparta/JVOZ VR1 ontstaan. Een ambitieuze groep speelsters met een voetbaldroom. Sparta Rotterdam wil talentvolle speelsters een opleiding bieden waarbij ze hun voetbaldroom kunnen nastreven, om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Het vrouwenelftal is ontstaan vanuit een van de opleidingspartners van Sparta Rotterdam, Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ). De club waar o.a. Rick van Drongelen vandaan komt. Vanuit deze samenwerking is Sparta/JVOZ Vrouwen twee jaar geleden, door bepaling van de KNVB, gestart in de 3e klasse zaterdag van het amateurvoetbal.

De doelstelling per seizoen is helder; promoveren middels een kampioenschap of deelname aan de nacompetitie. In de 3e klasse vierde het team haar eerste kampioenschap. Ook afgelopen seizoen lukte het als debutant in de 2e klasse om het kampioenschap binnen te slepen. Momenteel, seizoen 2019/2020 gaan we de uitdaging in de 1e klasse aan.

Niet alleen is Sparta/JVOZ in de 1e klasse gedebuteerd. Ook traint en speelt het team vanaf dit seizoen volledig in Rotterdam. Dat wil zeggen dat thuiswedstrijden en trainingen op het Jeugdcomplex of op Het Kasteel zijn. Hiermee biedt Sparta Rotterdam niet alleen de mogelijkheid om intensiever met de opleidingspartners in de regio samen te werken, maar wil het tevens werken aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen Sparta Rotterdam. Vanaf seizoen 2020/2021 verandert de naam Sparta/JVOZ in Sparta Rotterdam en gaat het vrouwenvoetbal volledig onder de BVO vlag van Sparta verder.

Wil je volgend seizoen deel uitmaken van de selectie(s) van Sparta Rotterdam Vrouwenvoetbal? Meld je aan voor de Open Selectietraining op woensdag 4 maart en wie weet word jij uitgenodigd voor een vervolgstage.

Sparta Vrouwenvoetbal is te volgen via Twitter, Facebook en Instagram @SpartaJVOZVrouwenvoetbal