Home » Belangrijkste uitkomsten jaarlijkse Fanonderzoek

Belangrijkste uitkomsten jaarlijkse Fanonderzoek

woensdag 4 april 2018 - 13:35

Het is inmiddels een traditie, het jaarlijkse Fanonderzoek van KNVB Expertise. Alle clubs in het betaald voetbal laten onderzoek doen naar hoe supporters verschillende zaken beoordelen bij hun club. Vorig jaar won Sparta Rotterdam de Fanaward voor stadionbezoek. Dit jaar ging Excelsior met deze prijs aan de haal en eindigde Sparta op de vierde plaats waarbij 98% van de 1.619 deelnemers aan het onderzoek heeft aangegeven het bezoek aan Het Kasteel als (zeer) goed te waarderen.

Veiligste club van Nederland
De supporters van Sparta voelen zich het veiligst van de Eredivisie. Ruim 87% geeft aan zich altijd (zeer) veilig te voelen op Het Kasteel en dat is het hoogste percentage op het hoogste niveau. Daarnaast wordt de Sparta Fanshop door 73% (zeer) goed beoordeeld en daarmee is een derde plaats in de Eredivisie behaald. Er is een lichte daling op het gebied van sfeer (5e plaats) en de faciliteiten (14e plaats). De catering is nagenoeg hetzelfde beoordeeld (13e plaats) waarbij meer verkooppunten het vaakst genoemd werd. Met de introductie van Fasttrack (bezorgen op je stoel) is hier een eerste alternatief voor gevonden. De MVO-activiteiten van Sparta zijn helaas nog niet bekend genoeg bij de eigen achterban, hier behaalde de club een 17e plaats in het onderzoek.

Aandachtspunten
Sparta hecht veel waarde aan de deelname van supporters aan dit onderzoek. Zo zijn er de afgelopen jaren al diverse zaken opgepakt uit de feedback van supporters. Denk aan de realisatie van ontvangstruimte ‘De Bosselaar’, extra fietsplaatsen achter de Denis Neville-tribune, PIN/Contactloos betalen bij alle cateringpunten, goedkopere seizoenkaarten voor 15 t/m 18-jarigen en een nieuwe website met meer informatievoorziening en video’s. Bij de uitkomsten van het onderzoek van dit jaar is met name de roep voor een rookvrij vak/tribune groot. Ook de toiletten, trappen, schoonmaak en tribunestoeltjes zijn een belangrijk aandachtspunt. Bij deze onderdelen gaan we kijken naar de mogelijkheden om zaken te verbeteren en te realiseren.

Sparta Rotterdam bedankt iedereen die deelgenomen heeft aan het Fanonderzoek.