fbpx
Home » De Betrokken Spartaan start met Community Champions Sparta Rotterdam!

De Betrokken Spartaan start met Community Champions Sparta Rotterdam!

22 december 2021 - 11:42

Stichting De Betrokken Spartaan gaat starten met het nieuwe project Community Champions Sparta Rotterdam. De voorbereidingen hierop momenteel in volle gang, vanaf begin maart start de eerste groep ‘Community Champions’ met het allereerste traject. Community Champions is een project in samenwerking met zeven andere betaald voetbalclubs, EFDN en de Eredivisie. Community Champions gebruikt de aantrekkingskracht van het profvoetbal in Nederland, acht betaald voetbalclubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, en de sociale kracht van voetbal om jongeren te bereiken en te betrekken in een uniek op voetbal gebaseerd MDT-traject.

Het maatschappelijk diensttijd project Community Champions richt zich op jongeren tussen de 15 en 27 jaar oud. In groepsverband volgen zij een zestien weken durend traject in het stadion, waarbij ze zich gemiddeld vijf uur per week (buiten schooltijd) vrijwillig inzetten. Binnen deze weken gaan zij aan de slag met vaardigheden als communiceren, innoveren, ondernemen en het ontdekken van talenten door middel van workshops en stage-momenten bij diverse werkgevers. Deze vaardigheden brengen zij in praktijk door het organiseren van buurtactiviteiten, wijktrainingen, evenementen voor jong en oud of deelname aan de jongerenraad.

Naast de maatschappelijke impact die de jongeren maken wordt de inzet beloont met een erkent MDT-certificaat, dat mooi op het CV staat. Daarnaast sparen zij door middel van het Community Champions puntensysteem voor mooie producten als trainingspakken, wedstrijdkaarten, tegoedbonnen en merchandise. Ook op sportief gebied gaan zij “de strijd” met elkaar aan door middel van een lokale en landelijke voetbalcompetitie met de andere Community Champion Clubs: Excelsior Rotterdam, Feyenoord, De Graafschap, Vitesse, FC Emmen, RKC Waalwijk en FC Twente. Al deze onderdelen leiden tot topprestaties: in het leven van de jongeren, voor de wijk en de samenleving!

Wilt u meer informatie of als organisatie de samenwerking aangaan? Neem dan contact op met Gina Peters via: g.peters@sparta-rotterdam.nl, of bekijk de projectpagina op de website van De Betrokken Spartaan!