Home » Combinatieteam Jong Sparta en A-selectie verliest oefenduel op bezoek bij Willem II

28 februari 2023 - 15:53

Een combinatieteam van Jong Sparta, aangevuld met spelers uit de A-selectie, heeft dinsdagmiddag het oefenduel met Willem II verloren. In het Koning Willem II Stadion eindigde de wedstrijd in 2-0.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Michael de Leeuw dacht na een kwartier spelen de score te openen, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na een half uur spelen was het opnieuw De Leeuw die gevaarlijk opdook bij de eerste paal, maar zijn schot werd geblokt door Eerdhuijzen. Even later was Willem II een aantal keer gevaarlijk van afstand, maar Coremans was tot twee keer toe zeer attent met goede reddingen.

Richting het einde van de eerste helft kwamen ook de Spartanen enkele keren gevaarlijk voor de goal, met Dirk Abels die vanaf dichtbij de grootste kans op een goal niet wist te verzilveren: zijn inzet werd gekeerd door de Tilburgse doelman. De ruststand in het Koning Willem II Stadion was dan ook 0-0.

Ook aan het begin van de tweede helft hadden de Tilburgers de overhand. Na een uur spelen was het Dani Mathieu met een grote kans van dichtbij, maar de in de rust ingevallen Delano van Crooij kon de bal knap redden. Juist in de fase waar Sparta meer grip kreeg op de wedstrijd en veelvoudig voor de goal van Willem II kwam, was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. In de 78e minuut wist oud-Spartaan Jeremy Bokila in de counter toe te slaan: 1-0. Slechts twee minuten later wist de Belgische spits ook de 2-0 op het scorebord te zetten voor de thuisploeg. Aan het einde van de wedstrijd was Patrick Brouwer met een kopbal nog dichtbij een Spartaanse treffer, zijn inzet was een prooi voor de doelman van Willem II. Zo eindigde de wedstrijd in 2-0.

Aankomende zondag hervat Sparta Rotterdam de competitie met de stadsderby tegen Excelsior. In het Van Donge & De Roo Stadion wordt zondagmiddag om 12:15 uur afgetrapt. Jong Sparta speelt ook zondag, maar dan uit tegen OFC. In Oost-zaan wordt om half 3 afgetrapt.

Opstelling Jong Sparta: Coremans (45’ D. Van Crooij), Abels, Meissen, Eerdhuijzen, Meijers, Van Mullem, Brouwer, Alemañ (60’ Vianello), Melkersen, Namli (60’ Yuksel) en Tahiri (45’ Rosario)