Home » Derde tenue unieke samenwerking met Robey en Clan de Banlieue

Derde tenue unieke samenwerking met Robey en Clan de Banlieue

21 november 2019 - 12:00

Vandaag lanceert Robey Sportswear een unieke samenwerking met Clan de Banlieue en Sparta Rotterdam. In 1982 had de club al de primeur door als één van de eerste clubs van Nederland met een shirtsponsor te spelen. Op 30 november 2019 speelt Sparta Rotterdam voor de eerste keer in de Nederlandse voetbalhistorie in een tenue van twee merken die de krachten hebben gebundeld.

Het derde tenue is een unieke samenwerking tussen Robey Sportswear en Clan de Banlieue, twee merken met de wortels in Rotterdam. Een teken van broederschap en gelijkheid, baanbrekend in het Nederlandse voetbal. Na de recente samenwerkingen van beide merken was het nu tijd voor de volgende stap.

Met de lancering van deze samenwerking komt een jongensdroom in vervulling. De oprichters van Clan de Banlieue zijn opgegroeid in de wijk Spangen, op een steenworp afstand van Het Kasteel. In het weekend hoorden zij de Sparta Marsch wanneer zij op de straten en pleinen rondom het stadion aan het voetballen waren.

De werelden van streetwear en sportswear smelten samen. Het tenue heeft een urban design, gekarakteriseerd met een grafische 90’s gunmetal allover print afgewerkt met zwarte, witte, rode en zilveren accenten. Het shirt heeft een raglanmouw en diagonaal gesneden mesh patroon. Door het verzilverde Sparta-logo op de borst en het geborduurde “King of my Castle” op de rug claimt dit shirt zijn plek in de straatcultuur en de sportwereld.

Artikel gaat verder onder de foto

Dave van der Meer, Commercieel Manager van Sparta Rotterdam;

“Het is voor het eerst dat wij als Sparta officieel een derde tenue uitbrengen. Dat dit een samenwerking is tussen Robey Sportswear, Clan de Banlieue en Sparta Rotterdam laat zien dat de Rotterdamse roots heel herkenbaar zijn.”

Richard Lopes Mendes, Co-Founder van Clan de Banlieue;

“Ik denk dat dit het beste voorbeeld is van hard werken en durven dromen. We laten hiermee aan de jeugd zien dat niets onmogelijk is, het shirt ontwerpen van de club waarmee we zijn opgegroeid.”

Toine van den Berg, Brand Manager van Robey Sportswear;
Een voetbalshirt wordt steeds meer gezien als een mode item. Dit tenue is een perfecte fusie tussen mode en sport. Het onderstreept onze ambitie om prestatie, stijl en innovatie te combineren. Daarnaast geeft het inzicht in de eindeloze mogelijkheden van onze Robey Custom Made Teamwear collectie.

Op zaterdag 30 november zal Sparta Rotterdam voor de eerste keer het veld betreden in het Sparta Rotterdam x Robey x Banlieue 3rd Kit in de uitwedstrijd tegen Willem II.

Vanaf vrijdag 22 november is het unieke tenue te koop in een zeer gelimiteerde oplage via de officiële verkoopkanalen van Sparta Rotterdam, Robey Sportswear en Clan de Banlieue. Het tenue is te koop in twee verschillende versies; een Players Edition met sponsoruitingen en een Casual Edition zonder sponsoruitingen.