Home » Doelpuntrijk gelijkspel in Arnhem

Doelpuntrijk gelijkspel in Arnhem

21 september 2022 - 15:30

In een besloten oefenwedstrijd op Papendal eindigde Vitesse – Sparta in 3-3. Patrick Brouwer was tweemaal trefzeker, Mario Engels maakte de andere Spartaanse goal.

Bij Sparta startten slechts twee spelers die ook afgelopen zaterdag aan de aftrap stonden, in doelman Youri Schoonderwaldt en Jonathan de Guzmán. Dirk Abels, Jeremy van Mullem, Mike Eerdhuijzen en Aaron Meijers vormden de verdediging, waarvan de laatste de aanvoerdersband droeg. Op het middenveld kreeg De Guzmán steun van Arno Verschueren en Younes Namli. De voorhoede bestond uit Patrick Brouwer, Mario Engels en Jason Lokilo.

De eerste kans was van de thuisploeg, via Thomas Buitink, die het doel van Schoonderwaldt onder vuur nam. De doelman lag goed in de hoek en kon de 1-0 voorkomen. Vervolgens was het Brouwer die, na een mooie actie van de sterk spelende Jason Lokilo, namens Sparta een scoringskans kreeg, maar zijn schot over zag gaan. Na een kwartier was het wel raak voor Brouwer, die een voorzet van Abels succesvol afrondde.

In het vervolg van de eerste helft was Sparta de bovenliggende partij, zonder dat het veel grote kansen kreeg om de voorsprong te verdubbelen. Namens de thuisploeg was Baden Frederiksen wel gevaarlijk, maar ook hij kreeg de bal niet voorbij Schoonderwaldt. In de slotfase van de eerste helft wist Engels met een stiftje, te scoren op aangeven van Brouwer, maar de Duitser zou nipt buitenspel hebben gestaan.

In de vijfde minuut van de tweede helft scoorde Engels alsnog een zuivere goal, opnieuw met een stiftje. Nu was het Arno Verschueren die de aanvaller bediende. Ondertussen had Delano van Crooij bij Sparta plaatsgenomen onder de lat.

Baden Frederiksen deed tien minuten later iets tegen namens de Arnhemmers, even later maakte hij er zelfs 2-2 van. In jacht naar een hattrick stuitte hij in eerste instantie op Van Crooij, maar in de hoekschop die volgde kon hij wel voor 3-2 zorgen. Engels was daarna heel dicht bij de 3-3 uit een hoekschop, zijn schot ging via de binnenkant van de paal op weg naar het doel, maar werd, volgens de scheidsrechter, voor de lijn weggewerkt.

Brouwer kon wel voor de gelijkmaker tekenen. Uit een goede voorzet van Meijers knalde hij de bal met links in de bovenhoek. Na een fraaie aanval met Namli als eindstation, moest de lat voorkomen dat Sparta opnieuw de leiding nam. In de slotfase kwam Sparta via Lokilo (net naast) en Engels (redding keeper) nog dicht bij de zege, maar het bleef bij 3-3.

Schoonderwaldt (46. D. van Crooij), Abels, Van Mullem, Eerdhuijzen, Meijers, De Guzmán, Namli, Verschueren (77. Van Wageningen), Brouwer, Engels en Lokilo