Home » Eerste overwinning in uitwedstrijd (0-2)

Eerste overwinning in uitwedstrijd (0-2)

10 maart 2018 - 22:40

Sparta Rotterdam keert met drie belangrijke punten terug uit Kerkrade. De Rotterdammers winnen met 0-2 en vergroten de voorsprong op Roda JC naar vier punten.

Binnen het kwartier kon Sander Fischer met zijn eerste treffer in Spartaanse dienst de bezoekers op voorsprong schieten. De verdediger schoot knap binnen vanaf de rand van het strafschopgebied. Sparta bleef in de eerste helft de bovenliggende partij, al was Dani Schahin namens de thuisploeg enkele keren dreigend en kon Simon Gustafson gevaarlijk uithalen. Michiel Kramer bleek een lastige tegenstander voor de Limburgse defensie en kon voor enkele kansen zorgen. Het was echter Soufyan Ahannach die namens Sparta het dichtst bij een verdubbeling van de marge was, een schot van de vleugelspeler ging maar net over.

In de tweede helft kende een schot van Thomas Verhaar hetzelfde lot. De bal leek op weg naar de kruising, maar eindigde net boven het doel van Hidde Jurjus. Ahannach zag zijn schot ook na rust rakelings aan de verkeerde kant van het houtwerk, al verdween deze poging naast het doel. Mühren zou vervolgens wél voor Sparta’s tweede treffer tekenen, op aangeven van Verhaar. Mikhail Rosheuvel kreeg meteen hierna dé kans om de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen. De aanvaller mikte echter naast vanaf twee meter. Ook de ingevallen Donis Avdijaj was dichtbij, Fischer kon zijn poging echter van de lijn halen.