fbpx
Home » ESET Cybersecurity training maakt impact op jong en oud

ESET Cybersecurity training maakt impact op jong en oud

08 december 2021 - 13:30

Aan het begin van het seizoen spraken ESET en Sparta de ambitie uit om de gezamenlijke activiteiten nog meer invulling te geven door maatschappelijke projecten op te starten. Een belangrijke initiatief hierbij is om de kennis van ESET te gebruiken door het geven van awareness trainingen over de risico’s van cybersecurity aan verschillende (maatschappelijke) doelgroepen verbonden aan Sparta.

Spelers & trainers van de jeugdopleiding, vrijwilligers, stewards, sportcoaches vanuit De Betrokken Spartaan en deelnemers van het walking football team: In totaal hebben er dit seizoen al ruim 250 mensen een cybersecurity-training van ESET gekregen over de mogelijke gevaren in de online wereld en hoe je deze relatief eenvoudig kunt tackelen. Zo wordt door de ESET-train(st)ers aan de hand van interactieve voorbeelden op een toegankelijke manier toegelicht wat termen als Ransomware, Phishing en 2-factor authenticatie betekenen.

Maatschappelijk manager van Sparta Rotterdam Michael Marinus merkt van dichtbij dat de maatschappelijke doelgroepen baat hebben bij de trainingen: ‘’Wat we vooral merken is dat training op het gebied van cybersecurity eigenlijk voor iedere leeftijd enorm relevant is, van jong tot oud. Iedereen wordt verrast door de online gevaren die op de loer liggen en het gemak waarmee je dit kunt tackelen.’’

ESET zet verschillende trainers en trainsters in om de cybersecurity trainingen te verzorgen. Zo ook Saranda Walgaard, die als PR- en communicatiespecialist nauw betrokken is bij de vormgeving van de cybersecurity awareness trainingen binnen Sparta: “Kennis over online veiligheid is steeds belangrijker en voor iedereen van toepassing. Voor een jongere bijvoorbeeld om veilig gebruik te maken van social media en voor een oudere om veilig zijn of haar bankzaken te regelen. Vanuit ESET willen wij de kennis over online veiligheid zoveel mogelijk verspreiden, daarom hebben wij deze trainingen samen met Sparta in het leven geroepen. We passen de trainingen zoveel mogelijk aan op de doelgroep, dat maakt de inhoud leuker en beter te begrijpen. Zo gingen we met de jongste doelgroepen in gesprek over influencers en gamen: hoe zuur zou het zijn als hun favoriete influencer gehackt wordt of hun opgeslagen voortgang in een spel kwijtraakt door een hack? De reacties op de training zijn heel leuk en we merken dat mensen er thuis echt verder mee aan de slag willen gaan. Uiteindelijk is dat waarom we het doen!”

In het komende kalenderjaar staan er nog meer trainingen gepland met diverse maatschappelijke doelgroepen verbonden aan Sparta.