Home ยป Geen doelpunten bij Eindhoven – Sparta

Geen doelpunten bij Eindhoven – Sparta

vrijdag 8 maart 2019 - 22:05

Na drie zeges op rij heeft Sparta Rotterdam vanavond twee punten gemorst in Eindhoven. Op bezoek bij de plaatselijke FC bleef het 0-0.

De eerste Spartaanse kans liet niet lang op zich wachten en leverde tot tweemaal toe bijna een treffer op. In eerste instantie zag Mohamed Rayhi zijn schot half gered worden door Ruud Swinkels, Abdou Harroui kon de doelman wel verschalken in de rebound, maar zag zijn poging van de lijn gehaald worden. Fankaty Dabo was vervolgens dicht bij zijn eerste treffer in Spartaanse dienst, zijn schot ging net naast. Halverwege de eerste helft kwam Sparta via Harroui nog eens dicht bij de openingsgoal, hij kreeg zijn kopbal echter niet tussen de palen.

De tweede helft was niet veel aantrekkelijker dan de eerste. Het grootste gevaar kwam via Branco van den Boomen voor FC Eindhoven, toen hij aan mocht leggen voor een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied. Roy Kortsmit trad hier reddend op, maar kwam in botsing met de paal, waar hij een blessure aan overhield. Tim Coremans verving hem. Sparta kon via enkele schoten voor dreiging zorgen, maar uitgespeelde kansen waren een zeldzaamheid.

Opstelling
Kortsmit (68. Coremans), Dabo, Abels, Wuytens, Faye, D. Duarte (75. Vriends), L. Duarte, Harroui (46. Drenthe), Rayhi, Veldwijk en Dervisoglu.