Home » Geen doelpunten in Emmen

Geen doelpunten in Emmen

17 mei 2018 - 20:23

Sparta Rotterdam keert met een gelijkspel terug uit Drenthe. Zondag wacht de return, waar Sparta een overwinning nodig heeft om zich van lijfsbehoud te verzekeren.

De eerste kans kwam op naam van Robert Mühren, maar Dennis Telgenkamp greep goed in. Oud-Spartaan Youri Loen was namens Emmen gevaarlijk, maar zijn aangeraakte vrije trap ging over het doel van Leonard Nienhuis. Fred Friday zorgde vlak voor rust voor juichende Spartanen, omdat het er veel van weg had dat zijn schot het net raakte. In werkelijkheid verdween zijn schot echter rakelings naast.

Emmen kwam na rust beter uit de kleedkamer en was opnieuw via een vrije trap van Loen gevaarlijk, die ditmaal door Nienhuis onschadelijk gemaakt werd. Aan de overkant volgde het moment waarover het langst nagepraat zal worden; het spel werd stilgelegd voor een overleg met de videoscheidsrechter, maar na het zien van de beelden besliste Lindhout Sparta geen strafschop toe te kennen. Mühren kreeg vervolgens een vrije schietkans in het strafschopgebied, maar de Volendammer schoot over. Hierna was het opnieuw Emmen dat aandrong. Dit resulteerde niet tot doelpunten: 0-0.