Home » Gelijkspel bij Haifa – Sparta

Gelijkspel bij Haifa – Sparta

18 juli 2018 - 18:31

Sparta Rotterdam heeft in het Limburgse Baarlo gelijkgespeeld tegen Maccabi Haifa. Royston Drenthe maakte in de tweede helft de achterstand ongedaan en zette de eindstand (1-1) op het scorebord.

Het aantal kansen dat beide ploegen over negentig minuten kregen, bleef beperkt tot een paar. Het speloverwicht was echter voor de Israëlische grootmacht, die het Sparta lastig maakte, zonder zelf veel kansen te creëren. Mohamad Amad kreeg de grootste, Roy Kortsmit kon hier reddend optreden. De doelman was echter volkomen kansloos toen Schlomi Azulaj in de laatste minuut van de eerste helft een vrije trap van grote afstand via de onderkant van de lat binnenschoot.

Na rust was het Sparta dat een aantal maal gevaarlijk zou worden, zo werd een schot van Lars Veldwijk geblokt en voorkwam een uitstekende keepersredding dat ook Drenthe een vrije trap van ver verzilverde. Vanaf elf meter schoot Drenthe echter wel raak, waarmee de stand een kwartier voor tijd opnieuw in evenwicht gebracht werd.

Kortsmit, Saksela (46. Holst), Vriends, Wuytens, Auassar, Martis (46. Drenthe), Dougall (75. Spierings), Verhaar (46. Duarte), Harroui (75. Rayhi), Veldwijk (61. Dervisoglu) en Alhaft (61. Duplan).