Home » Geen treffers bij Sparta – Heracles

Geen treffers bij Sparta – Heracles

08 december 2019 - 18:49

Sparta Rotterdam zal genoegen moeten nemen met een gelijkspel tegen Heracles Almelo. Negentig minuten voetbal op Het Kasteel leverden geen treffers op.

Mohamed Rayhi was voor rust het dichtst bij een Spartaanse treffer. Al na een paar minuten was hij dit voor het eerst, maar werd zijn schot aangeraakt en eindigde deze als corner. Nog gevaarlijker was de gedeeld clubtopscorer net binnen het halfuur, toen hij Janis Blaswich met moeite zag redden op zijn poging. Aan de overkant was een vrije trap van Mohammed Osman erg lastig voor Ariel Harush, die met een uitstekende redding wel de 0-1 kon voorkomen.

Het hoogtepunt uit de tweede helft kwam uit de 63e minuut, toen Pim Verbeek herdacht werd met een massaal applaus. De Heracles-supporters betuigden hierin ook hun respect, door het zingen van de clubliederen tijdelijk te staken en met het Sparta-publiek mee te klappen voor Pim Verbeek.

Het aantal gecreëerde doelkansen was ook na rust laag, al raakte Jurgen Mattheij de lat uit een hoekschop van de ingevallen Laros Duarte. Ache was eveneens gevaarlijk, zijn kopbal werd vlak voor de lijn weggewerkt. Sparta gaf weinig weg, kansen voor Heracles werden vaak verijdeld voor iemand in scoringspositie kwam. Ook na de rode kaart van Heracles-speler Konings werd Sparta niet meer gevaarlijk. Volgende week zondag gaat Sparta op bezoek bij FC Emmen.