Home » Gelijkspel bij Sparta – Fortuna

Gelijkspel bij Sparta – Fortuna

25 januari 2020 - 22:44

De thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard heeft Sparta één punt opgeleverd. Bij rust leidden de bezoekers met 0-1, het duel eindigde in 1-1.

Het duurde niet lang voor Sparta haar eerste kans mocht noteren, via Patrick Joosten. De Kasteeldebutant was al na twee minuten gevaarlijk met een verwoestend schot, maar de bal voorkwam een treffer van de van Utrecht gehuurde aanvaller. Mohamed Rayhi en Joël Piroe zouden vervolgens ook namens Sparta dicht bij de openingstreffer zijn, maar slaagden hier niet in. Vitalie Damascan was namens de bezoekers wel trefzeker, toen hij slordig uitverdedigen van de Rotterdammers doeltreffend afstraften.

Fortuna liet vervolgens het spel nog meer aan Sparta en loerde op de counter. Dit resulteerde vlak voor rust bijna in de 0-2, via Felix Passlack, die een grote kans niet tussen de palen gemikt kreeg. Hiervoor had Sparta via Rayhi en Dirk Abels mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar vooral Piroe was betrokken bij Spartaans gevaar. Het geluk ontbrak echter in de afronding.

Dit was na rust meteen ook het geval, want binnen vijf minuten zou Sparta Fortuna tweemaal laten ontsnappen. Doelman Alexei Koselev redde met moeite op een kopbal van Jurgen Mattheij en Abdou Harroui kreeg de bal niet tussen de palen.

Met het inbrengen van Youssef El Kachati voor Dante Rigo ging Sparta nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, wat in de omschakeling risico’s met zich meenam. Mark Diemers kreeg bij een van de uitbraken een schietkans, die niet tussen de palen eindigde. Centimeters voorkwamen hierna dat Bart Vriends Sparta uit een hoekschop de verdiende goal bezorgde. Uit een volgende hoekschop was het wél raak. Mattheij kreeg zijn kopbal nu buiten bereik van Koselev, waarmee Sparta nog een kleine twintig minuten aan officiële speeltijd had om zelfs nog drie punten uit het vuur te slepen. Sparta had in deze twintig minuten wel het overwicht, maar het lukte niet meer om de drie punten binnen te slepen.