Home » Harroui zorgt met twee treffers voor 0-2 overwinning op TOP

Harroui zorgt met twee treffers voor 0-2 overwinning op TOP

19 mei 2019 - 18:48

Sparta Rotterdam is met een uitoverwinning begonnen aan de Play-Offs. Vlak na rust maakte Abdou Harroui de eerste goal van de wedstrijd. De eerste goal was al een beauty, de 0-2 in de slotfase van wederom Harroui was een klein meesterwerkje. Door zijn twee goals stond na 90 minuten en wat blessuretijd de eindstand (0-2) op het scorebord.

Bij Sparta keerden veel spelers terug die het seizoenseinde misten. Fankaty Dabo, Lassana Faye, Laros Duarte en Mohamed Rayhi keerden terug in de basiself. Bart Vriends en Janne Saksela maakten eveneens weer deel uit van de selectie, al begonnen zij als bankzitter.

In een eerste helft waarin weinig te beleven viel, was de enige echt grote kans voor oud-Spartaan Huseyin Dogan, maar de vuisten van Tim Coremans voorkwamen hier een treffer. Sparta creëerde twee mogelijkheden, die allebei eindigden met een schot van Mohamed Rayhi dat niet genoeg was om de doelman te verontrusten.

Na rust was Ronald Koeman jr. wel snel geklopt, door een schitterende goal van Harroui. De middenvelder kreeg de bal rechts van het doel en joeg uit de draai, met zijn linkerbeen, de bal in de bovenhoek. Bijna kon Dogan uit een vrije trap meteen de stand gelijk trekken, deze poging ging echter naast het Sparta-doel.

Het tempo was vervolgens hoger dan in de eerste helft, maar dit resulteerde niet in veel meer doelkansen. Een uithaal van Lassana Faye testte Koeman, maar deze kon redding brengen. Vlak voor tijd was Abdou Harroui wederom van groot belang voor de Rotterdammers. Een op een met de doelman stiftte hij de bal in de verre hoek en zette zo de eindstand op het scorebord: 0-2

Woensdagavond is de return op Spangen. TOP Oss komt dan naar Het Kasteel, aanvang 20:45 uur.