Home » Spartaanse internationals actief tijdens interland periode

Spartaanse internationals actief tijdens interland periode

24 maart 2019 - 21:22

Verschillende spelers van Sparta Rotterdam zijn tijdens de afgelopen interlandperiode uitgevlogen om voor hun land uit te komen. Abdou Harroui heeft hierin een mijlpaal bereikt. De middenvelder maakte zijn debuut voor Jong Oranje, bij het doelpuntloze gelijkspel tegen Jong Verenigde Staten. Youssef El Kachati speelde met Jong Marokko de return van het tweeluik tegen Jong Congo, dat in eigen huis met 2-0 te sterk was. Jong Marokko slaagde er niet in haar comeback te voltooien, de 1-0-zege was niet genoeg om de kwalificatiecyclus door te komen.

Lars Veldwijk slaagde hier met de nationale ploeg van Zuid-Afrika wél in. De aanvaller viel in de slotfase in op bezoek bij Libië, waar Zuid-Afrika met 1-2 won en zich plaatste voor de Afrika Cup. Halil Dervisoglu heeft op zaterdag 23 maart 90 minuten vanaf de bank moeten toekijken bij Jong Turkije tegen Jong Albanië. De wedstrijd in Elbasan werd met 1-2 gewonnen. Dervisoglu nam op eigen initiatief een vliegtuig éérder naar Rotterdam, om later op zondag nog bij de wedstrijdselectie te zitten van Sparta tegen NEC (1-0 winst, ingevallen in de 61e minuut).

Vrijdag speelde Gregor Breinburg met Aruba tegen St. Lucia. De Arubanen wonnen met 3-2 en Breinburg speelde de hele wedstrijd. Eveneens op vrijdag wonnen Elayis Tavsan en Mohammed Tahiri met Oranje O18 van Italië O18. Op sportpark Nieuw Zuid, de thuisbasis van Quick Boys, werd het 2-0 voor Oranje. Beide Spartanen stonden aanvankelijk op de standby-lijst voor deze interland, maar werden door twee blessuregevallen toch opgeroepen door bondscoach Mischa Visser. Tavsan en Tahiri begonnen op de bank, maar kwamen beide in de 79e minuut binnen de lijnen.