Home ยป Interview met oud-Spartaan Rick van Drongelen

Interview met oud-Spartaan Rick van Drongelen

woensdag 15 november 2017 - 14:47

Hoe kwam je bij Sparta terecht?
Ik kreeg een uitnodiging van Sparta voor een stage. Heb toen meegetraind en een testwedstrijd gespeeld, vervolgens werd ik aangenomen en kwam ik in de onder 16 terecht.

Hoe heb jij het profvoetbal behaalt?
Ik heb er veel energie ingestopt en heb er ook veel voor moeten opofferen. Zoals minder tijd doormaken met vrienden, veel moeten reizen en op voetballend gebied extra training doen en rekening houden met voeding en slaap. Iedere dag beter willen worden.

Welke tegenslagen heb je gehad voordat je profvoetballer werd?
Qua blessures heb ik geen tegenslagen gehad gelukkig, natuurlijk zit je soms minder in je vel en dat kan meespelen op het veld. Zulke momenten maken je mentaal ook weer sterker en die momenten moet je weerstaan.

Hoe gaat het bij HSV in Duitsland?
Ik heb het heel erg naar mijn zin, ben erg goed opgevangen door spelers en trainers. Het is een hele grote club met veel faciliteiten. Er wordt veel en hard getraind, hier hebben ze wel een andere mentaliteit. Het is zwaarder, maar daar geniet ik juist van. Ik kreeg ook het vertrouwen van de trainer waardoor ik meteen speelde, helaas laatste wedstrijden kon ik door een blessure niet spelen.

Kom je nog eens kijken bij Sparta?
Ja, ik ben van plan 17 december tegen Feyenoord thuis te komen. Dan heb ik zelf vakantie.

Volg je Sparta nog wel?
Ik volg alle wedstrijden van Sparta nog. Ik kijk ze hier via een schotel.

Mis je de club en de spelers van Sparta nog weleens?
Ja, ik mis de club en mijn oud teamgenoten zeker, maar iedereen gaat zijn eigen weg. Ik heb dagelijks nog contact met een aantal jongens in een groepsapp. Sherel Floranus, Stijn Spierings, Denzel Dumfries en Michael Verrips. Ook spreek ik nog een aantal andere jongens en bel ik af en toe met Kevin Valkenburg. Ondanks dat ik het mis ben ik erg blij om hier te zijn en heb ik het erg naar mijn zin.

Heb je nog een boodschap aan alle Spartaantjes?
Blijf iedere dag investeren in jezelf, Sparta is een club waar je de kans krijgt en wie weet kom ik jullie dan wel tegen in de Bundesliga ?