Home » Jong Sparta ten onder aan de A10 bij AFC

Jong Sparta ten onder aan de A10 bij AFC

24 september 2022 - 16:51

Na zes van de 34 speelronden in de Jack’s League zijn AFC en Jong Sparta Rotterdam op een respectievelijk 5e en 8e plaats te vinden. Het verschil in punten bedroeg drie punten tussen beide clubs. Voor AFC dus zaak om afstand te nemen van de middenmoters en aansluiting te vinden bij de topclubs van het amateurvoetbal. Jong Sparta daarentegen moet met het behalen van drie punten juist aansluiting vinden bij de subtop en met name het gat naar Jong FC Volendam zo groot mogelijk maken.

In de eerste twintig minuten gebeurde er in de eerste vijftien minuten vrijwel niets op Sportpark Goed Genoeg. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam op naam van Sparta via een steekpas van Patrick Brouwer op David Garden. De doelman van AFC was echter net op tijd om redding te brengen. Aan de andere kant was Splinter de Mooij dichtbij de openingstreffer, maar ging de bal via een Spartaan naast. Uit de corner daarop kopte AFC op de lat.

In de tien minuten die daarop volgden had Melvin Platje twee keer doeltreffend kunnen handelen voor de Amsterdammers. Eerst schoot hij diagonaal voorlangs en even later ging hij op Koorevaar af en schoot naast. Vlak daarna scoorde AFC alsnog de verdiende openingstreffer. Splinter de Mooij schampte de bal met zijn hoofd en na enige aarzeling wees de scheidsrechter naar het midden om de treffer goed te keuren. Jong Sparta probeerde de achterstand ongedaan te maken, maar kwam niet verder dan zo’n 25 meter van het AFC-doel voordat er gevaar gesticht kon worden.

Aan de eerste dertig minuten na rust kunnen we voorbij gaan, er gebeurde vrijwel niets bijzonders op het voetbalveld naast de A10. In het laatste kwartier was de intentie er wel van Jong Sparta om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het zat er vandaag niet in tegen het fysiek sterkere AFC.

In de 82e minuut was het over en uit voor de Spartanen. Joey Koorevaar was niet klemvast bij een voorzet van AFC. Daardoor kon Cody Claver de 2-0 in een verlaten doel schieten. Mo Tahiri deed in de 88e minuut nog iets terug namens de Spartanen door de 2-1 te scoren, maar dat was niet voldoende voor een resultaat. Door de nederlaag van Jong FC Volendam blijft de voorsprong op de andere beloftenploeg in de Jack’s League nog steeds drie punten.