Home » Jong Sparta in blessuretijd voorbij Spakenburg

Jong Sparta in blessuretijd voorbij Spakenburg

18 mei 2019 - 20:29

Jong Sparta Rotterdam is met drie punten teruggekeerd uit Spakenburg. Lang stevende het duel af op 1-1, maar Elayis Tavsan schoot Jong Sparta in de blessuretijd naar de winst.

Voor rust waren de meeste kansen voor de bezoekers, met hoofdrollen voor Tavsan en Ayoub Boukhari. Het tweetal bewees een kans te kunnen creëren, maar ook zelf het eindstation van een kansrijke aanval te kunnen zijn. De rol van aangever bezorgde ook Mo Tahiri en Gianni dos Santos kansen, maar zij kregen de bal niet tegen het net.

Spakenburg kwam zelfs op voorsprong, nadat Philip Ties een strafschop mocht nemen. Deze werd gekeerd door Jomar Gomes, maar de jonge doelman was kansloos bij de rebound. Lang stond de 1-0 niet op het scorebord: het antwoord van Tavsan volgde onmiddellijk.

Vlak na rust kreeg Jaimy Brute zijn tweede gele kaart, waarna het aantal kansen van Jong Sparta minder werd dan voor rust het geval was. Toen ook Barry Beijer zijn tweede gele kaart ontving en ook de thuisploeg met tien man verder moest, werd het een open wedstrijd die beide kanten op kon. Jeroen Rijsdijk wisselde gedurfd en bracht in Youri de Winter een extra aanvaller binnen de lijnen, wat via Bradly van Hoeven bijna de 1-2 betekende. Aan de overkant was ook Spakenburg erg dichtbij, maar de lat en een fenomenale redding van Gomes voorkwamen de 2-1. De winnende goal viel vervolgens van de voet van Tavsan, waarna de ontlading groot was aan Spartaanse zijde.

Gomes, Eersteling, Brute, Bouwense, Heuvelman, Sanches (81. De Winter), Boukhari, Abdullahi, Tavsan, Tahiri (62. Van Hoeven) en Dos Santos (54. Van Unen).