Home » Jong Sparta in doelpuntrijk duel langs Barendrecht

Jong Sparta in doelpuntrijk duel langs Barendrecht

zaterdag 6 oktober 2018 - 18:40

Jong Sparta Rotterdam heeft in een doelpuntrijk duel van Barendrecht gewonnen. Na 45 minuten stond er nog een stand van 1-1 op het scorebord maar in het laatste kwartier werd er afstand genomen van de bezoekers (5-3).

Beide ploegen begonnen goed aan het duel en dit resulteerde al snel in enkele kansen. Barendrecht-spit Bas Mourits was dichtbij de openingstreffer maar zijn inzet werd goed gekeerd door Michael Fabrie. Een paar minuten later was het aan de overkant wel raak. Na goed voorbereidend werk van Halil Dervisoglu werkte Ayoub Boukhari van dichtbij binnen. Lang konden de beloften van de Kasteelclub hier echter niet van genieten want wederom Bas Mourits was het die oog in oog kwam met de Spartaanse doelman en ditmaal niet faalde in de afronding.

Na de theepauze kwam Jong Sparta niet sterk uit de kleedkamer waardoor het de bezoekers de kans bood gevaarlijk te worden. Dat Emilio Samseij van dichtbij de Barendrechters op een voorsprong schoot kwam dan ook niet als een verrassing. Een rommelige fase die hierop volgde zorgde ervoor dat Jong Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk enkele wijzigingen doorvoeren in zijn team. Zo kwam o.a. Gianni dos Santos in het veld en ging de thuisploeg met vier aanvallers vol voor de aanval. Deze omzetting werd al na één minuut beloond toen Ilias Alhaft met een droge knal de gelijkmaker op het scorebord schoot. Hier bleef het echter niet bij. Vijf minuten later mocht Halil Dervisoglu van elf meter aanleggen, waarin hij niet faalde, waarna vervolgens Gianni dos Santos zijn goede invalbeurt beloonde met een schitterende uithaal van zo’n vijfentwintig meter. De tweede treffer van de Turkse spits Halil, op aangeven van Youssef el Kachati,  zorgde er uiteindelijk voor dat er een ruime marge werd gecreëerd. Deze marge werd in de slotminuut nog kleiner toen Yarick Dorst een vrije trap verwoestend hard binnen schoot echter was dit te laat om het nog echt spannend te maken.

Opstelling: Michael Fabrie, Jaimy Brute (30. Mark Veenhoven), Lorenzo Soares Fonseca, Diederick Luydens, Kevin Ringeling (Levi Bouwense), Joshua Sanches, Ilias Alhaft, Stijn Spierings, Halil Dervisoglu, Ayoub Boukhari (Gianni dos Santos) en Youssef el Kachati.