Home » Jong Sparta en Excelsior Maassluis delen de punten

Jong Sparta en Excelsior Maassluis delen de punten

08 december 2018 - 17:49

Jong Sparta heeft op Het Kasteel met 1-1 gelijkgespeeld tegen regiogenoot Excelsior Maassluis. De beloftenploeg kwam na een kwartier op voorsprong maar zag de bezoekers nog in de eerste helft langszij komen.

De nummer negen van de Tweede Divisie, Excelsior Maassluis, begon sterk aan het duel en wist het doel van Michael Fabrie enkele malen onder vuur te nemen. Tot een treffer leidde dit niet. De eerste kans van de beloftenploeg was wel raak. Na een individuele actie van Halil Dervisoglu, waarin hij Excelsior Maassluis-doelman Jean Paul van Leeuwen tot een redding dwong, was het Youssef El Kachati die de rebound binnen schoot. Lang kon de Kasteelclub echter niet genieten van deze voorsprong. Vincent van den Berg kopte een kwartier later vogelvrij binnen, waardoor beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

In de tweede helft moesten de bijna 400 aanwezige supporters lang wachten op echte grote kansen. De eerste noemenswaardige kans was voor doelpuntenmaker Vincent van den Berg. Nadat hij zichzelf knap vrij speelde trof hij Michael Fabrie op zijn pad. In een verder open wedstrijd gingen beide ploegen in het laatste half uur voor de overwinning echter moesten ze uiteindelijk genoegen nemen met één punt.