Home » Jong Sparta hard onderuit bij hekkensluiter

Jong Sparta hard onderuit bij hekkensluiter

07 december 2019 - 16:45

Op bezoek bij de hekkensluiter van de Tweede Divisie kon Jong Sparta Rotterdam vandaag goede zaken doen om terug te keren in het linkerrijtje. Dan moest er wel gewonnen worden van de Wijdbroeken die tot vandaag slechts één overwinning hadden behaald.

Trainer Jeroen Rijsdijk begon met aanvallend ingesteld elftal waarin Brad van Hoeven, Karim Loukili en Mohammed Tahiri de voorste linie vormden met daarachter nog Ayoub Boukhari. In de eerste tien minuten leek Jong Sparta te gaan werken aan een vroege voorsprong via Tahiri, maar keeper Lauwers van Volendam was paraat. Na iets meer dan een kwartier spelen kwam Jong FC Volendam voor het eerst in het strafschopgebied van Sparta en dat was gelijk raak. Dyllandro Panka kreeg ruimte om te schieten en in de korte hoek was het raak.

De tweede keer dat het ‘Andere Oranje’ in het strafschopgebied kwam werd er een overtreding begaan waardoor Samir Ben Sallam vanaf de penaltystop de 2-0 binnen kon schieten.

Na de rust ging het hard. Binnen tien minuten scoort Volendam twee doelpunten. Eerst kopte Victor van Montfort de bal in de bovenhoek (3-0) en even later was het Darius Johnson die een rebound benutte (4-0). Het duurde tot de 70e minuut voordat de 5-0 viel. Ibrahim el Kadiri kreeg alle ruimte in het strafschopgebied en mocht naar binnen draaien en de bal in de verre hoek krullen. In de resterende twintig minuten werd er niet meer gescoord waardoor de eindstand werd bepaald op 5-0.