Home » Jong Sparta keert met gelijkspel terug uit Katwijk

Jong Sparta keert met gelijkspel terug uit Katwijk

13 oktober 2018 - 18:16

Jong Sparta Rotterdam heeft een punt gepakt op bezoek bij Katwijk. Het kostte de thuisploeg zeventig minuten om de openingstreffer te vinden, maar door een snelle gelijkmaker bleek dit niet genoeg voor de drie punten.

In totaal maakten vanmiddag drie spelers hun debuut bij Jong Sparta, waarvan Bradly van Hoeven en Jomar Gomes al in de basisopstelling stonden. Doelman Gomes mocht al vroeg in actie komen op een grote kans van Mengerink, maar met een goede redding voorkwam hij de 1-0. Vlak voor rust zou Mengerink zijn doel nogmaals onder vuur nemen, maar bij die poging was de redding nog fraaier. Tussendoor slaagden Ayoub Boukhari en Halil Dervisoglu er niet in Ricardo Kieboom te passeren.

Na rust zou Elayis Tavsan het drietal debutanten completeren en kwam Katwijk op een verdiende voorsprong. Nadat Gomes zich steeds nadrukkelijker onderscheidde met belangrijke reddingen, was hij kansloos op een knal van Norair Mamedov. Voor men goed en wel aan deze stand gewend was, stuurde Tavsan Joshua Sanches de diepte in, wiens voorzet door Gianni dos Santos binnengekopt werd. Vervolgens zocht vooral Katwijk naar de winnende treffer, maar moest het genoegen nemen met een gelijkspel.