Home » Jong Sparta loopt in slotfase uit tot ruime overwinning

Jong Sparta loopt in slotfase uit tot ruime overwinning

03 november 2018 - 18:39

Jong Sparta Rotterdam heeft op Het Kasteel een zege geboekt op Jong Almere City. In de eerste helft gingen beide ploegen de kleedkamer in met de brilstand maar na de rust beslisten Halil Dervisoglu, Ilias Alhaft en Youri de Winter het duel in het voordeel van de thuisploeg.

De eerste helft van het duel tussen de Jong-ploegen van beide Keuken Kampioen Divisie clubs kon de boeken in als een helft waarin zeer weinig kansen werden gecreëerd. De enige mogelijkheid die noemenswaardig was, was die van de bezoekers. De inzet van Julian Nak verdween echter naast het doel.

In de tweede helft hoefden de aanwezige bezoekers niet lang te wachten op een doelpunt. Jong Sparta-spits Halil Dervisoglu haalde na een mooie individuele actie hard uit van zo’n twintig meter en zijn inzet was de doelman van Jong Almere te machtig. In de hierop volgende periode lag het duel erg open en waren aan beide kanten enkele kansen te noteren. Tot doelpunten leidde dit echter niet.

In de slotfase van het duel kwam er, mede door frisse wissels van Jong Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk, een nieuw elan in de thuisploeg waardoor het overwicht in de eindfase nog werd uitgedrukt in een 2-0 en 3-0. De sterk spelende Ilias Alhaft verzorgde de tweede Spartaanse treffer waarna invaller Youri de Winter het duel op slot gooide.