Home » Jong Sparta onderuit in Groesbeek

Jong Sparta onderuit in Groesbeek

13 januari 2019 - 16:20

Jong Sparta heeft de uitwedstrijd bij De Treffers verloren. Op Sportpark Zuid in Groesbeek werd het 3-1 voor de thuisploeg. De Spartaanse goal werd gemaakt door Gianni dos Santos. Sparta eindigde de wedstrijd met tien man, omdat Daan van Unen een kwartier voor tijd rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Sparta begon scherp aan de wedstrijd, met meteen een aantal goede mogelijkheden. Elayis Tavsan was met een aantal individuele acties gevaarlijk, maar moest vroeg in de wedstrijd geblesseerd naar de kant. Direct na het uitvallen van Tavsan kwamen De Treffers in de achtste minuut op 1-0. Tien minuten later verdubbelde de thuisploeg de score naar 2-0. Een kwartier voor tijd kwam Sparta op 2-1, door de aansluitingstreffer van Dos Santos.

Niet veel later stuurde scheidsrechter Smit Spartaan Daan van Unen met een rode kaart van het veld. De verdediger haalde een doorgebroken speler onderuit. Met tien man ging de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk op zoek naar de 2-2, maar door de grote ruimtes die hierdoor ontstonden maakte De Treffers vijf minuten voor tijd uit de omschakeling de beslissende 3-1.