Jong Sparta pakt eerste driepunter in 2020

25 januari 2020 - 17:26

Het duel tussen de nummers 12 en 14 van de Tweede Divisie was er met name één om te bepalen welke club weer aansluiting kon vinden met de middenmoot. Het verschil in punten was vooraf slechts één punt in het voordeel van de Katwijkers.

Na het vertrek van trainer Jeroen Rijsdijk naar Almere City FC was het de eerste keer dat Nico Jalink en Nourdin Boukhari aan het roer stonden bij de beloften van Sparta.

Bij Quick Boys stonden twee oude bekende uit de Sparta Jeugdopleiding in het basisteam van Edwin Grünholz. Ricardo Kuyvenhoven en Olaf van der Sande droegen in het verleden het rood-wit gestreept van de Kasteelclub. Het was ook de Kasteelclub die voor het eerst gevaarlijk was. Kevin Ringeling kopte op de lat boven keeper Paul van der Helm.

De openingstreffer van Jong Sparta was prachtig. Brad van Hoeven bracht Mo Tahiri in stellen die oog in oog met keeper Paul van der Helm koel bleef en 0-1 scoorde. Na precies een half uur spelen kwam Quick Boys op gelijke hoogte via Jan Willem Kamp. Hij kopte de gelijkmaker achter Jomar Gomes. Lang kon Quick Boys niet genieten van de voorsprong. Sven Mijnans schoot in de 34e minuut vanaf de strafschopstip raak en bracht Jong Sparta weer op voorsprong. Dat was tevens de ruststand.

Na de rust duurde het tot de 63e minuut voordat Jong Sparta de voorsprong kon uitbouwen. Mo Tahri kwam tegenover Van der Helm te staan en zijn schot leek voorlangs te gaan. Echter was het Chima Bosman van Quick Boys die een handje hielp en in zijn eigen doel schoot, 1-3. De wedstrijd kabbelde naar het eindsignaal met aan beide kanten nog wat schoten, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.