fbpx
Home » Jong Sparta reist af naar Katwijk voor Quick Boys

Jong Sparta reist af naar Katwijk voor Quick Boys

06 mei 2022 - 13:18

Jong Sparta Rotterdam gaat zaterdagmiddag op bezoek bij Quick Boys. De ploeg van trainer Geert Arend Roorda is al drie uitwedstrijden ongeslagen. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Vorige week kwam er een einde aan een reeks van vier wedstrijden, waarin Jong Sparta ongeslagen was. In de thuiswedstrijd tegen VV Noordwijk gingen De Kasteelheren onnodig onderuit. Jong Sparta was een uur lang de betere ploeg, maar beloonde zichzelf niet. Hierna brachten de beloftes zichzelf in de problemen door een rode kaart voor Joshua Adney en een daaropvolgende penalty. Die strafschop werd benut door Nick van Staveren: 0-1. Jong Sparta toonde echter veerkracht en kwam via Pepijn Doesburg langszij. Vrij snel na de gelijkmaker sloeg Van Staveren echter opnieuw toe en bracht hij Noordwijk naar een 1-2 zege. Jong Sparta blijft nog wel de nummer 4 van de Jack’s League.

Quick Boys staat achtste met zes punten achterstand op de Spartanen. De Blauw Witte Naren hebben in de laatste weken veel punten laten liggen. Zo werd er in de laatste zes wedstrijden alleen van Spakenburg gewonnen. In de laatste drie duels ging de formatie van Edwin Grünholz telkens hard onderuit. Tegen Rijnsburgse Boys verloor Quick Boys met 3-0, Koninklijke HFC was met 0-4 te sterk en in de derby tegen Katwijk ging Quick Boys met 4-1 ten onder.

Slechts één keer eerder ging Jong Sparta op bezoek bij Quick Boys. De rood-witten wonnen toen overtuigend met 1-3. Die cijfers stonden eerder dit seizoen ook op het scorebord op Het Kasteel. Ook toen was het in het voordeel van Jong Sparta. Achraf Madi zorgde voor de openingstreffer, waarna Marcus Scholten de overige Spartaanse doelpunten voor zijn rekening nam.

Met Youssef el Kachati heeft Quick Boys een voormalig Spartaan onder contract staan. De aanvaller kwam tot elf wedstrijden in het eerste elftal. Mohamad Mahmoed, Sem van Duijn en Ricardo Kuyvenhoven speelden in de jeugdopleiding van Sparta. Mourad Mghizrat, oud-speler en huidig facilitair medewerker van de club, is als assistent-trainer verbonden aan de tegenstander van morgen.