Home » Jong Sparta Rotterdam verliest laatste thuiswedstrijd

Jong Sparta Rotterdam verliest laatste thuiswedstrijd

19 mei 2018 - 20:20

Jong Sparta heeft de laatste thuiswedstrijd van het Tweede Divisie seizoen op Het Kasteel met 2-3 verloren tegen het al gedegradeerde De Dijk. De jonge Spartanen hadden na een kwartier al een 2-0 voorsprong gepakt maar gaven deze vervolgens weer weg.

De beloftenploeg van Sparta begon erg sterk aan het duel en dit resulteerde na een kwartier spelen al tot twee doelpunten. Eerst was het Janne Saksela die mee op kwam en op aangeven van Ayoub Boukhari keurig binnen schoot. Vervolgens was het de beurt aan Youssef El Kachati die, wederom op aangeven van Boukhari, de bal onder de doelman van De Dijk schoof. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong. In drie minuten tijd viel zowel de 1-2 als de 2-2 waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd ging zowel de thuis- als uitploeg vol voor de winst. Dit leidde tot een open wedstrijd en een groot aantal kansen, echter viel de beslissing pas in de blessuretijd. De Dijk had nog tijd voor één aanval, stuurde invaller Damian Menzo diep en deze ging vervolgens gretig naar de grond na minimaal tot geen contact met Jong Sparta-doelman Kenny Lipman. Laatstgenoemde kon niet voorkomen dat de strafschop werd gekeerd waardoor de beloftenploeg géén punt over hield aan het duel.