Home » Jong Sparta Rotterdam wint probleemloos van HHC Hardenberg

Jong Sparta Rotterdam wint probleemloos van HHC Hardenberg

zaterdag 10 maart 2018 - 18:36

Jong Sparta heeft op Het Kasteel een gemakkelijke overwinning geboekt op de nummer zeven van de competitie, HHC Hardenberg. De beloftenploeg kwam sterk uit de kleedkamer, scoorde via Ayoub Boukhari en Halil Dervisoglu (2) en kwam verder niet in de problemen.

De ploeg van trainer Frank van Kempen kwam sterk uit de kleedkamer en dit resulteerde na vijf minuten al in de openingstreffer. Halil Dervisoglu, die vandaag als rechtsbuiten speelde, passeerde zijn directe tegenstander en gaf Ayoub Boukhari een kans van elf meter die hij niet kon missen. Niet veel later kon laatstgenoemde ook de tweede op het scorebord schieten echter lag ditmaal de doelman van HHC Hardenberg in de weg. Dat het een kwestie van tijd was voordat het tweede doelpunt van de beloftenploeg kon worden genoteerd bleek na een half uur goed voetbal toen Halil Dervisoglu zijn zesde goal van de afgelopen drie wedstrijden maakte en zo zijn ploeg in een zetel hielp.

Na de rust was de Kasteelploeg wederom de bovenliggende partij maar kroop HHC Hardenberg langzaam uit zijn schulp. Tot echt grote kansen kwam het niet voor de bezoekers. De eerste serieuze kans in de tweede helft was de mogelijkheid van Jong Sparta-aanvaller Halil Dervisoglu, waarin hij de bal in de diepte kreeg, zijn man passeerde en zijn geplaatste inzet op het aluminium zag komen. Niet veel later zou de aanvaller in vorm alsnog zijn tweede maken. Ditmaal met het hoofd uit een strak aangesneden corner waardoor hij de wedstrijd in het slot kopte. De bezoekers kregen in de slotminuut nog een penalty, maar deze werd niet verzilverd.