Home » Jong Sparta speelt gelijk in Scheveningen

Jong Sparta speelt gelijk in Scheveningen

15 december 2018 - 17:42

Jong Sparta Rotterdam heeft het kalenderjaar 2018 afgesloten met een gelijkspel. Op bezoek bij Scheveningen kwam het al vroeg op achterstand en moest het lang wachten tot een nederlaag voorkomen werd: 1-1.

Het was verdediger Kevin Gomez Nieto die al na twee minuten trefzeker was uit een hoekschop. In een voor Jong Sparta moeizame eerste helft kreeg het slechts één grote kans, die door Ilias Alhaft aan Ayoub Boukhari geschonken werd. De poging van laatstgenoemde verdween echter hoog over.

Na rust kwam Ragnar Ache in de ploeg voor Jaimy Brute en stelde Jeroen Rijsdijk een extra aanvaller op. Dit had een positief effect op het spel, maar lange tijd niet op de stand. Kansen waren er wel voor een Jong Sparta dat Scheveningen ver terugdrong en vooral invaller Ache was tweemaal dichtbij. Scheveningen beperkte zich in deze fase tot counteren. In de slotfase, toen verdediger Diederick Luydens al plaats had gemaakt voor middenvelder Sven Mijnans, werden de door de staf genomen risico’s beloond met een gelijkmaker, die van de voet van Ache kwam. In de minuten die volgden zochten beide teams naar de winst, maar werd er niet meer gescoord.

Fabrie, Sanches, Luydens (78. Mijnans), Bouwense, Alberto, Spierings, Boukhari, Brute (46. Ache), Alhaft, Dervisoglu en El Kachati (57. Dos Santos).