Home » Jong Sparta te sterk voor Barendrecht

Jong Sparta te sterk voor Barendrecht

04 mei 2019 - 17:24

Op bezoek bij Barendrecht heeft Jong Sparta Rotterdam een verdiende 0-2-zege geboekt. Lang was het 0-0, maar halverwege de tweede helft sloegen de bezoekers in korte tijd tweemaal toe.

Elayis Tavsan was als eerst gevaarlijk, zijn schot verdween net over het doel. Verdediger Daan van Unen was echter het dichtstbij, nadat hij met een omhaal de paal trof. Meteen hierna kreeg hij een kopkans, die over ging. Een eerste helft met weinig echte kansen volgde, hiervoor waren de eindpasses te onzuiver, toch kon Tavsan op slag van rust bijna de score openen, nu knalde hij de bal rakelings aan de verkeerde kant van de kruising.

Meteen na rust redde Van Unen Sparta, nadat Barendrecht haar enige echte kans voorbij doelman Kenny Lipman kreeg, maar Van Unen de bal van de lijn wegwerkte. Via Mohamed Tahiri raakte Jong Sparta vervolgens de lat. Toen Yorik van Deelen Elayis Tavsan een scoringskans ontnam en hiervoor zijn tweede gele kaart ontving, mocht Ayoub Boukhari aanleggen voor een vrije trap vanaf twintig meter, die door de middenvelder verzilverd werd. Nadat drie minuten later Sven Mijnans de marge vanaf de penaltystip verdubbelde, was de wedstrijd definitief gespeeld. Ilyas Oulad-Ali kreeg ook nog een rode kaart namens de thuisploeg.