Home » Jong Sparta te sterk voor Jong Volendam in oefenwedstrijd

Jong Sparta te sterk voor Jong Volendam in oefenwedstrijd

21 oktober 2021 - 16:17

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag een oefenwedstrijd gewonnen van Jong FC Volendam. Op Het Kasteel waren de mannen van Geert Arend Roorda met 3-1 te sterk voor hun leeftijdsgenoten.

Binnen het kwartier leek Marouane Afaker Jong Sparta op voorsprong te zetten, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Hoewel Jong Sparta stukken beter was dan Jong Volendam, grepen zij na een halfuur de leiding. Jay Kruiver schoot van dichtbij raak, nadat Jong Sparta een vrije trap niet weg kreeg. 0-1 was ook de ruststand, mede door een goede redding van Tim Coremans op de inzet van Milan Zonneveld.

In de tweede helft trok Mohammed Tahiri binnen de minuut de stand gelijk. Pepijn Doesburg leek daarna voor de 2-1 te zorgen, maar ook zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later zorgde Achraf Madi alsnog voor de 2-1. Hij schoot van grote afstand op sublieme wijze raak. Ook hierna bleef Jong Sparta de sterkere partij, wat zich in de slotfase uiten in de 3-1. Jay den Haan gaf de bal perfect voor, waarna Mohamed el Kharbachi de 3-1 binnen tikte.

Dat bleek ook de eindstand, waardoor Jong Sparta de terechte winnaar werd. Aankomend weekend speelt Jong Sparta geen wedstrijd, maar volgende week wordt de Jack’s League hervat met een thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg.