Home » Jong Sparta thuis te sterk voor TEC

Jong Sparta thuis te sterk voor TEC

15 september 2019 - 16:40

Jong Sparta Rotterdam heeft in eigen huis afgerekend met TEC (3-1). De promovendus uit Tiel kwam al vroeg op 0-1, maar nadat de thuisploeg de leiding nam, kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

Wimilio Vink was het die Jong Sparta, ondanks een goede openingsfase, binnen het kwartier op achterstand zette. Een tussenstand die niet lang op het scorebord bleef staan, want de thuisploeg raakte niet in de war en kon via Karim Loukili snel antwoorden. Het betere spel bleef van Jong Sparta, maar lang leek het erop dat het met gelijke stand de kleedkamer op zou zoeken. Niets bleek minder waar; vlak voor het rustsignaal benutte Sven Mijnans een strafschop. Vijf minuten na rust deelde rechtsachter Boyd Reith de genadeklap uit, toen hij van achteruit een solo begon en deze doeltreffend afrondde. Hierna lieten de Rotterdammers na verder afstand te nemen van TEC, waarmee 3-1 de eindstand bleek.

Fabrie, Reith, Soares Fonseca, Aberkane, Heuvelman, Meerstadt, Mijnans (73. Mijnans), Boukhari, Van Hoeven, Tahiri (71. Van der Werff) en Loukili (82. Brute).