Home ยป Jong Sparta verliest inhaalduel van koploper Katwijk

Jong Sparta verliest inhaalduel van koploper Katwijk

dinsdag 8 mei 2018 - 21:55

Jong Sparta wist op voorhand al dat het een lastige avond zou krijgen in Katwijk. De koploper van de Tweede Divisie is namelijk geveld door de kampioenskoorts. De club waar voormalig Spartaan Ricardo Kieboom onder de lat staat is slechts een paar punten verwijderd van de titel. Dit inhaalduel winnen zou de Katwijkers een flinke impuls geven naar de schaal.

Jong Sparta, zonder spits Halil Dervisoglu, had de eerste grote kans van de wedstrijd. Ragnar Ache mocht alleen op Kieboom af, maar schoot naast. De Katwijkers kwamen via een strafschop op voorsprong. Lang konden ze niet genieten van de voorsprong omdat Ayoub Boukhari, net als Ache eerder in de wedstrijd, een vrije doorgang kreeg. De schaduwspits faalde niet en bracht de 1-1 op het scorebord. De stand waarmee ook de kleedkamers werd opgezocht door beide teams.

In de tweede helft ging de wedstrijd ook gelijk op. Yousef El Kachati had namens de Kasteelclub kans op een doelpunt, maar Kieboom was paraat. Uiteindelijk kwam vv Katwijk weer op voorsprong. Voormalig Spartaan Kilian Berkhout kwam vrij voor Michael Fabrie en schoot de bal rustig binnen.

Jong Sparta kan zaterdag revanche proberen te nemen door op bezoek bij Excelsior Maassluis de goede lijn in de tweede seizoenshelft weer op te pakken.