Home » Jong Sparta verliest op Het Kasteel van Kozakken Boys

Jong Sparta verliest op Het Kasteel van Kozakken Boys

16 maart 2019 - 17:37

De beloftenploeg van Sparta is er niet in geslaagd een goed vervolg te geven aan de overwinning van vorige week. Op Het Kasteel werd er in een open wedstrijd met 1-2 verloren van de nummer acht van de Tweede Divisie, Kozakken Boys.

De bezoekers uit Werkendam vlogen uit de startblokken en begonnen sterk aan het duel. De eerste kans van Kozakken Boys wist Jong Sparta-doelman Michael Fabrie nog te keren maar enkele minuten later was het alsnog raak. De jonge Spartanen konden in de eerste helft weinig weerstand bieden en Elayis Tavsan was de enige, die met een inzet van zo’n 20 meter, voor gevaar zorgde.

In de tweede helft lagen de verhoudingen anders en was het de thuisploeg die goed de kleedkamer uit kwam. Dit resulteerde na een kleine tien minuten in de gelijkmaker van invaller Ayoub Boukhari. Heel lang kon de beloftenploeg echter niet genieten van deze gelijkmaker, aangezien uitgerekend oud-Spartaan Mark Veenhoven de Werkendammers weer op een voorsprong kopte. In de slotfase van het duel ging de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk over op een alles-of-niets offensief en was het met wederom een pegel van Elayis Tavsan nog dichtbij, echter trof zijn inzet de lat waardoor Kozakken Boys de punten meenam uit Het Kasteel.

Opstelling: Fabrie, Eersteling, Ringeling, Alberto, Heuvelman, Brute (46. Boukhari), Sanches (76. Soares Fonseca), Mijnans, Dos Santos (76. Van Geenen), Tavsan en Van Hoeven