Home » Jong Sparta verspeelt 2-0 voorsprong en speelt gelijk

Jong Sparta verspeelt 2-0 voorsprong en speelt gelijk

06 april 2019 - 16:56

Ondanks een vliegende start, waarin Lorenzo Soares Fonseca en Mohamed Tahiri de thuisploeg na een kwartier spelen op een 2-0 voorsprong schoten, is het de beloftenploeg van Sparta niet gelukt de drie punten op Het Kasteel te houden. In de slotfase van het duel kreeg het onfortuinlijk de deksel op de neus waardoor de punten verdeeld werden met Scheveningen.

Jong Sparta begon furieus aan het duel en beloonde zich al na negen minuten door de 1-0 op het scorebord te schieten. Lorenzo Soares Fonseca kreeg de bal zo’n 30 meter van het doel voor zijn voeten, twijfelde niet en haalde verwoestend uit. Niet veel later werd deze voorsprong verdubbeld nadat Kevin Ringeling Jong Sparta-spits Mohamed Tahiri een niet te missen kans bood. Deze comfortabele voorsprong werd echter voor het rustsignaal echter een minimale voorsprong nadat de bezoekers uit Scheveningen uit een corner de aansluitingstreffer binnen werkte.

In de tweede helft begon de uitploeg meer van zich af te bijten en werden de jonge Spartanen enkele fase van het duel achteruit gedrukt. Tot echt grote kansen leidde dit lange tijd niet. De grootste kans in de tweede helft kwam op naam van invaller Gianni Dos Santos, die koud in het veld zijn stift op de lat zag belanden. Extra zuur voor de beloftenploeg was dat één minuut later de uitploeg wel tot scoren kwam. Na een voorzet vanaf rechts werd de bal van dichtbij binnen gewerkt waardoor beide ploegen één punt over houden aan het duel.

Opstelling: Fabrie, Ringeling, Fonseca, Alberto, Heuvelman, Sanches, Van Hoeven (70. Brute), Mijnans, Tahiri (70. Abdullahi), Boukhari en El Kachati (79. Dos Santos).