Home » Jong Sparta wint in extremis van AFC

Jong Sparta wint in extremis van AFC

20 oktober 2018 - 18:34

Jong Sparta heeft vandaag op Het Kasteel in een knotsgekke wedstrijd goede zaken gedaan in de Tweede Divisie. Koploper AFC kwam naar Rotterdam om de voorsprong uit te bouwen in de titelstrijd maar keerde zonder punten terug naar Amsterdam.

De bezoekers kwamen al snel van een koude kermis thuis toen Ayoub Boukhari de openingstreffer achter doelman Joey Potveer schoot. De doelman stond aan de grond genageld bij het schot van buiten het strafschopgebied in de 22e minuut. De bijna 400 Spartanen op de Kasteeltribune zagen vlak voor rust de gelijkmaker van Kenny Teijsse. De voormalig Spartaan schoot van zo’n twintig meter de bal achter Michael Fabrie.

In de tweede helft had Jong Sparta het moeilijk tegen de fysiek sterke Amsterdammers. In de 83e minuut was het wederom Kenny Teijsse die van afstand schoot en via de beide palen werd het 1-2 voor AFC. Het team van trainer Jeroen Rijsdijk legde zich echter niet zomaar neer bij een nederlaag en kwam via een wereldgoal van Bradley Martis in de 90e minuut op gelijke hoogte. De linksback schoot de bal van zo’n dertig meter keihard tegen de touwen. En dat was nog niet alles. In de zes resterende minuten blessuretijd besliste Halil Dervisoglu het duel door de 3-2 voor de rood-witten binnen te schieten.

Jong Sparta komt nu op gelijke hoogte met AFC en deelt de tweede plaats in de Tweede Divisie met de Amsterdammers. De achterstand van beide clubs op de nieuwe koploper IJsselmeervogels is slechts één punt. Volgende week reist Jong Sparta naar Werkendam voor de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys.