Home » Jong Sparta wint op Het Kasteel van Spakenburg

Jong Sparta wint op Het Kasteel van Spakenburg

22 september 2018 - 18:03

Jong Sparta Rotterdam heeft op een regenachtig Kasteel met 2-0 gewonnen van Spakenburg. Ilias Alhaft zorgde in de eerste helft voor de openingstreffer en in de slotfase werd het duel beslist door Youssef El Kachati.

De iets meer dan 300 aanwezige toeschouwers zagen beide ploegen sterk beginnen aan het duel. Na vijf minuten raakten de bezoekers de paal en schoot Halil Dervisoglu een zelf gecreëerde kans van dichtbij niet achter de Spakenburg-doelman. De ultieme kans op een voorsprong was er voor Spakenburg na een half uur spelen. Na een overtreding van Levi Bouwense mocht Jordi Bitter van elf meter aanleggen echter zag hij zijn inzet gekeerd worden door de sterk spelende Michael Fabrie. Niet veel later kon het aanwezige publiek toch op de banken. Ilias Alhaft sneed naar binnen en zorgde met een strak schot voor de 1-0. Zijn tweede maakte hij tien minuten later ook bijna, ware het niet dat hij de benen van de doelman raakte.

In de tweede helft volgde aan beide kanten van het doel een hoop kansen. Zo voorkwam Jaimy Brute met een uiterste poging de gelijkmaker en was keeper Fabrie ook op dreef. De vermoeidheid sloeg toe bij Spakenburg maar Jong Sparta kon niet direct profiteren. Uiteindelijk gaf invaller Youri de Winter de assist op Youssef El Kachati die het duel definitief in het slot wierp. Een fraaie overwinning voor de beloften van Sparta Rotterdam.