Home » Jong Sparta wint thuis van ADO

Jong Sparta wint thuis van ADO

22 september 2020 - 17:23

Jong Sparta Rotterdam heeft dinsdagmiddag het oefenduel tegen ADO Den Haag O21 gewonnen. Op Het Kasteel eindigde de wedstrijd in 2-1. De Spartaanse doelpunten kwamen op naam van Vianello en Martis. ADO Den Haag O21 is goed begonnen aan de O21 Divisie, waar het nog zonder puntverlies is en knap won van Feyenoord O21.

Jong Sparta begint goed aan de wedstrijd met kansen voor Mijnans en Emegha. Desondanks is het ADO O21 dat in de zesde minuut op voorsprong komt. Ruim tien minuten later komt Jong Sparta op gelijke hoogte. Na een voorzet van Afaker vanuit een vrijetrap, is het Vianello die de gelijkmaker binnenschiet. Na een aardige kans van Doesburg is het ADO Den Haag O21 dat de grootste kans op slag van rust krijgt, maar de kans wordt niet benut.

Jong Sparta komt na rust goed weg met twee grote kansen voor ADO, eerst wordt de paal geraakt en niet veel later belandt een schot op de lat van Jong Sparta. In de 76e minuut is het toch Jong Sparta dat op voorsprong komt, Martis schiet de bal mooi tegen de touwen. In de slotfase krijgt wordt het dan nog even gevaarlijk wanneer ADO veel ruimte krijgt om de stand op gelijke hoogte te brengen, maar de verdediging van Jong Sparta is op tijd terug om het gevaar wijken.