Home » Jong Sparta wint de regioderby in Maassluis (1-2)

Jong Sparta wint de regioderby in Maassluis (1-2)

05 oktober 2019 - 16:25

Voorafgaand aan het duel tussen Excelsior Maassluis en Jong Sparta Rotterdam was de thuisploeg zwaar favoriet bij de bookmakers om dit duel te winnen. Waar die quotering (1,85 voor Excelsior Maassluis) vandaan kwam is niet duidelijk, want Excelsior Maassluis is tot op heden niet bezig aan een goed seizoen.

Jeroen Rijsdijk kwam weer eens terug op bekende grond. De huidige trainer van Jong Sparta werd met de ‘Tricolores’ algeheel kampioen van Nederland in het amateurvoetbal. Die prestatie is daarna niet meer geëvenaard, maar de club uit Maassluis timmert nog steeds aan de weg in het amateurvoetbal. Vorig seizoen werd het eerste elftal runner-up in de Tweede Divisie en de jeugdopleiding in Maassluis is meerdere malen genomineerd bij de beste opleidingen van amateurclubs, vandaar dat Sparta Rotterdam ook een opleidingspartner is van Excelsior Maassluis. Voor dat soort sentiment was echter vandaag geen plaats op Sportpark Dijkpolder.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Bradly van Hoeven. De buitenspeler zag zijn inzet echter gekeerd worden door voormalig Sparta-jeugdkeeper Jean-Paul van Leeuwen. Nadat van Hoeven na een kwartier spelen nog een kans had was het na 31 minuten spelen wel raak. Op aangeven van Karim Loukili schoot de rechtsbuiten de 0-1 binnen. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust geen wijzigingen in het team van Jong Sparta. De eerste kans van de tweede helft was echter voor Vincent van den Berg namens de thuisploeg, maar zijn kopbal was te zacht. Het duurde tot de 61e minuut voordat Jong Sparta de score zou verdubbelen. Slecht verdedigen van Maassluis zorgde ervoor dat Bradly van Hoeven vrij op het doel mocht doorgaan en de 0-2 kon binnen schuiven. In de 67e minuut kwam Excelsior Maassluis door over de rechterkant, grensrechter Smets vlagde voor buitenspel, echter liet scheidsrechter Van den Elzen doorspelen. Uit de situatie die daarop volgde scoorde Stephan Kruithof de aansluitingstreffer.

In de slotfase kopte Vincent van den Berg nog op het Sparta-doel, maar ondanks de drie minuten extra speeltijd bleef het 1-2 in Maassluis en wint Jong Sparta de regioderby in de Tweede Divisie.