fbpx
Home » MSV De Betrokken Spartaan; trotse hofleverancier van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam

MSV De Betrokken Spartaan; trotse hofleverancier van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam

16 november 2017 - 15:32

Maatschappelijke Sportvereniging De Betrokken Spartaan; een veilige basis die talenten de kans biedt om zich op zowel sociaal- als voetbaltechnisch gebied te ontwikkelen. De in 2014 opgerichte MSV – een samenwerking tussen Stichting De Betrokken Spartaan, Stichting SoccerPlus en Sparta Rotterdam – is inmiddels uitgegroeid tot hofleverancier van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam.

De MSV is voor veel talenten, die vanwege verschillende omstandigheden gebruik maken van het Jeugd Sportfonds, een mooie springplank die – naast het ontwikkelen van sociale aspecten – de mogelijkheid biedt zich ook op voetbaltechnisch vlak te ontwikkelen. Er loopt veel talent rond in de omgeving van het Sparta Stadion en dat bewijst zich ook in het feit dat inmiddels al meer dan veertig spelers zijn doorgestroomd naar – onder andere – de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam.

Coördinator voetbalzaken van de MSV, Dennis de Jesus (Stichting SoccerPlus), is tevreden met de ontwikkeling die de MSV de afgelopen jaren heeft doorgemaakt; “Als je ziet hoe we vier jaar geleden begonnen zijn – met vijf teams – en dat afzet tegen de organisatie die we nu hebben staan, kun je wel zeggen dat we een hele mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt. De elftallen tot de Onder 12 spelen allemaal in de hoofdklasse, de hoogste afdeling van het jeugdvoetbal. We proberen ons in de begeleiding van de spelers vooral te richten op kwaliteit, niet op kwantiteit. Het ontwikkelen van talent is voor ons belangrijk. Niet alleen op voetbaltechnisch, maar ook op persoonlijk vlak. Mede door deze aanpak zijn we de afgelopen twee seizoen trotse hofleverancier geweest van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, iets wat aangeeft dat we lekker bezig zijn en daar ben ik absoluut wel trots op.“

De spelers, die via de MSV de stap naar een jeugdopleiding van een BVO maken, bewandelen allemaal hun eigen individuele route: “Wij organiseren elk jaar een Open Dag waar onze talenten zich kunnen laten zien aan scouts. Sommige laten zich op deze dag dermate zien, dat zij direct worden opgemerkt. Er zijn ook spelers die zich geleidelijk ontwikkelen en over een langere periode worden gevolgd door scouts. Zij maken daarna alsnog de stap. Het begeleiden van individuele talenten en het creëren van een team is erg uitdagend. Het geeft veel voldoening indien we als team een goed seizoen hebben gedraaid en spelers zich individueel hebben kunnen ontwikkelen op sociaal en voetbaltechnisch gebied. Dat er dan uiteindelijk weer een aantal talenten de stap kunnen maken naar de jeugdopleiding van een BVO, is natuurlijk helemaal mooi om te zien!”, aldus Dennis de Jesus.