Home » Nieuwe website Sparta Rotterdam ontwikkeld door Centric

Nieuwe website Sparta Rotterdam ontwikkeld door Centric

zaterdag 10 februari 2018 - 17:00

De vernieuwde website van Sparta Rotterdam is live. Centric heeft de nieuwe website van Nederlands oudste betaaldvoetbalclub ontworpen en gerealiseerd.

Sparta Rotterdam, opgericht in 1888, is de oudste en een van de meest roemrijke clubs in het Nederlandse betaald voetbal. De club speelt zijn wedstrijden sinds 1916 in het karakteristieke, 10.606 plaatsen tellende stadion Het Kasteel in de Rotterdamse wijk Spangen. Centric is de hoofdsponsor van Sparta.

Spartanen
De verbinding met haar fans is voor Sparta Rotterdam zeer belangrijk. Op de website is de club haar ‘Spartanen’ van dienst met bijvoorbeeld het laatste (transfer)nieuws, actuele uitslagen en standen en online ticketverkoop. Veranderingen in het online landschap, de opkomst van mobiele devices en de eisen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, deden Sparta Rotterdam in de zomer van 2017 echter besluiten haar website te vernieuwen.

Sparta vroeg Centric een nieuwe website te ontwikkelen die haar verschillende doelgroepen optimaal bereikt. Het ontwerp voor de nieuwe website is in nauwe samenwerking tussen de voetbalclub, haar creatieve partner SuperRebel.com en Centric tot stand gekomen. Onder regie van Centric heeft partner Exxtra de website vervolgens gebouwd.

10 februari livegang
Het ontwikkeltraject verliep succesvol en in goede samenwerking. De nieuwe website wordt op zaterdag 10 februari officieel gelanceerd, waarbij het voor de supporters ook mogelijk is om de thuiswedstrijd tegen PSV te volgen middels een actueel matchcenter op de wedstrijddag.

Wesley van der Stam, manager Publiekszaken bij Sparta Rotterdam: ”Voorheen had elk onderdeel van onze club haar eigen website, het idee om voor De Betrokken Spartaan, de zakelijke tak en de KidsClub dezelfde omgeving te gebruiken leefde al langer. Op het moment dat Centric aan de club verbonden werd, hielpen zij ons dit te realiseren. Zij maakten samen met SuperRebel.com een ontwerp wat door iedereen goed ontvangen werd, waarna we begonnen met de bouw van de vernieuwde website. Ook zijn we trots op hoe de rijke historie gepresenteerd wordt op onze website. Bij de vervolgstappen in Fase 2 van het project hoort ook nog een overgang van opleidingsparta.nl naar de nieuwe website en de integratie van de Sparta Fanshop.”