Home » Oefenzege voor Sparta op bezoek bij Heracles

Oefenzege voor Sparta op bezoek bij Heracles

02 juli 2021 - 17:01

Sparta Rotterdam is goed begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op bezoek bij Heracles Almelo werd, door twee goals van Emanuel Emegha, gewonnen van de nummer 9 van het afgelopen Eredivisie-seizoen: 1-2.

22 spelers kwamen in actie bij Sparta, bijna allemaal speelden zij een helft. De enige uitzondering was, nota bene, doelpuntenmaker Emegha, die halverwege de tweede helft geblesseerd uitviel, waardoor Sven Mijnans terugkeerde binnen de lijnen. Jafar Bynoe, die uit de eigen opleiding komt, startte in de basis op het middenveld. Na rust kwamen nieuwelingen Laurent Jans, Kenzo Goudmijn en Vito van Crooij ook binnen de lijnen. Ook Tim Coremans speelde de tweede helft, 539 dagen na zijn laatste wedstrijd.

Heracles-verdediger Noah Fadiga kreeg voor rust de grootste kans, maar hij miste van dichtbij. Mijnans was namens Sparta verantwoordelijk voor het grootste gevaar, maar Blaswich redde in de korte hoek. Sparta kwam nauwelijks in gevaar, maar kon Heracles ook niet echt aan het wankelen brengen.

Na rust kwam hier verandering in. Na een goede steekpass van Goudmijn kon Reda Kharchouch de bal op een presenteerblaadje leggen voor Emegha, waarmee hij een kwartier na rust de ban brak. Hierna nam Sparta de overhand en was de 0-2-voorsprong, door opnieuw Emegha, ditmaal op aangeven van Mica Pinto, verdiend te noemen. Vito van Crooij was zelfs dicht bij Sparta’s derde goal, maar de doelman redde op zijn harde schot. Via een fraaie vrije trap van Giacomo Quagliata zou de thuisclub nog iets terugdoen, maar het slaagde er niet in de stand gelijk te trekken.