Home » Return finale in Doetinchem

Return finale in Doetinchem

maandag 27 mei 2019 - 17:05

Morgenavond staat voor Sparta Rotterdam de allesbeslissende en laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De Graafschap is in Doetinchem de tegenstander in de Finale Play-Offs. Sparta heeft wat goed te maken, nadat zaterdag met 1-2 verloren werd.

Bart Vriends moet de wedstrijd van morgen aan zich voorbij laten gaan, de verdediger pakte twee gele kaarten in de heenwedstrijd en is morgen geschorst. Verder kan Henk Fraser een beroep doen op dezelfde namen als in de heenwedstrijd.

De laatste zege die Sparta boekte in Doetinchem, dateert van 2005. Ook toen troffen de beide ploegen elkaar in de Play-Offs om promotie/degradatie en won het met 1-3. Morgenavond zou deze uitslag betekenen dat Sparta na één seizoen terugkeert uit de Eredivisie. Wanneer Sparta met 0-1 wint, blijft De Graafschap op het hoogste niveau, 1-2 betekent een verlenging, bij iedere andere Spartaanse zege is promotie een feit.

De Graafschap – Sparta

De Graafschap – Sparta 1-1 (05-10-2012) Adil Auassar probeert, in De Graafschap-shirt, Steef Nieuwendaal de bal te ontnemen.

De Graafschap – Sparta 1-0 (18-04-2014) Finn Stokkers in duel met Milan Massop

De Graafschap – Sparta Rotterdam 1-3 (31-05-2005) In de vorige Play-Off-ontmoeting tussen beide clubs vieren de Spartanen de zege.